23948sdkhjf

Kraft söker värmeskyddande material för choklad

Kraft Foods söker efter nya förpackningsmaterial som förhindrar att chokladprodukter smälter i värme eller missfärgas i solljus. För att hitta en lösning, och en tillverkare av material, har man anlitat en konsultfirma.
I temperaturer mellan 24 och 40 grader påverkas

choklad på ett negativt sätt; de riskerar att smälta och får därmed ett

oaptitligt utseende. Exponeras chokladen dessutom för solljus får den

lätt vit missfärgning.

Det finns i dag teknologi som förhindrar

detta, men de är relativt dyra och tar för mycket plats. Kraft Foods

vill därför utveckla nya, effektiva material som fungerar som isolering

och absorberar värme.

NineSigma är företaget som Kraft tidigare har

anlitat, och som nu har fått i uppdrag att inom åtta veckor spåra upp

innovativa partners som kan utveckla nya material.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172