23948sdkhjf

Designstudenter bjöd på nytänkande

En del nytänkande svarade studenterna på Mittuniversitetets treåriga program Grafisk Design för när man visade upp sina examensarbeten i form av förpackningslösningar. Eller vad sägs om honung på tub, bacon på en kapsel av kartong eller smör på glasburk?
Uppgiften som

studenterna tog sig an var att förpacka lokalproducerad norrländsk mat.

Projektet ”Smaka på Norrland” inleddes i januari då de 15 studenterna

knöt kontakter med lika många livsmedelsproducenter.

Detta

resulterade i förslag till nya förpackningslösningar. Ett av exemplen

(översta bilden) är Karin Ohlssons tub för honung från Mittbi i

Härnösand, ett annat en förpackning av ofärgad brun kartong,

innehållande bacon från Karlströms charkuteri i Ramsele. Caroline

Johansson designade denna förpackning.

Linus Holmberg hämtade inspiration från marina signalflaggor som dekor

till en serie påsar av brunt papper för chokladpraliner, mandlar och

kola från Spikarö Karamell & Pralin Fabrik.

Maria Wedersö använde sig av

små triangelformade kartongkapslar med fönster som visar innehållet för

sav- och barkbrödsknäcket från Skogs-Hildas i Nordingrå.

Förpackningarna packas tillsammans och utgör ”tårtbitar”.

Getost

från Åsbergets gårdsmejeri har Lisa Mötberg försett med dekor som visar

en get överst på en stiliserad bergstopp. Och varumärket Greve Dracula

illustreras genom att vampyrtänderna kan anas på etiketten...

Karin Jernskog har valt

att förpacka smör och mjölk på glasburkar och glasflaskor med

minimalistisk dekor. Häggby gård producerar dessa ekologiska produkter.

De här och övriga alster visades i en utställning på Sundsvalls museum mellan 31 maj och 5 juni.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062