Fräschare och mer hållbart med syrgasätare
M&H Plastics har utvecklat en så kallad syrgasätare, en scavenger, som tillsammans med PET-materialet i förpackningen ger barriäregenskaper som ökar hållbarheten och behåller livsmedel fräscha.
gör att barriäregenskaperna mot inträngande syre förbättras radikalt.
Detta innebär i sin tur att livsmedel, som exempelvis charkprodukter,
inte påverkas av syret så att färgförändringar som upplevs som
oaptitliga uppstår. Smaken och aromen bevaras under längre tid.
Tack vare syrgasätaren är det möjligt att förpacka livsmedel med lång
hållbarhetstid, utan att konserveringsmedel elelr andra tillsatsmedel
används.
Förutom till olika köttprodukter och fisk kan tekniken användas i
plastförpackningar för syrekänsliga produkter som juicer, tomatbaserade
produkter och citrusfrukter, uppger M&H Plastics. Produkten
uppfyller såväl europeiska som amerikanska livsmedelskrav.
Den första produkten som den här lösningen har använts till är en serie chili-baserade produkter från brittiska Fire Foods.