23948sdkhjf

Innovativt svenskt färdigrättstråg till Holland

Det svenska tråget med avtagbar bottendel, som utvecklats av Innovative Design of Scandinavia, kommer att lanseras på den holländska marknaden. Det är färdigrättproducenten Wereldkeuken de Indische B.V. som satsar på trågen.
De här trågen, som presenterades i samband med Scanpack 2009, gör det

möjligt att servera uppvärmda färdigrätter på en tallrik med rättens

utseende intakt. Bottenfolien dras helt enkelt av diagonalt så att

maten hamnar på tallriken.

Tekniken fungerar så bra att Wereldkeuken de Indische har valt att

lansera sitt sortiment av färdigrätter, förpackade på det svenska

tråget. Dessa tråg tillverkas av ArtaPlast i Tyresö, som gör en version

i polypropen för mikrovågsugn, respektive av estländska Est Pak Plastik

som tillverkar tråg av CPET och polystyren för MAP-packning.

Det holländska företaget säljer tråg med färdigrätter till cafeterior

och till kantiner på arbetsplatser. I just det här fallet är det tråg

av polypropen som används, vilket gör att det är svenska ArtaPlast som

berörs av de leveranser som ska göras med början under våren.

– Vi har fått upp ögonen för vilken enorm potential som finns i att

kunna erbjuda vällagade färdigrätter som serveras på tallriken., säger

Gwan Ho, vd för det Wereldkeuken de Indische, som menar att det

avgörande mervärdet är just att rätten kan serveras på tallrik och inte

i ett föga aptitligt plasttråg.Efter lanseringen på den holländska marknaden genomförs nu

marknadsföringskampanjer som syftar till att introducera trågen även på

tunga marknader som Frankrike, Italien, Tyskland och

Storbritannien, uppger Innovative Design of Scandinavias vd Rickard

Gillblad.

Företaget har tidigare tecknat avtal om

leveranser av tråg till ett svenskt företag, Salt & Peppar i

Eskilstuna, som säljer färdigrätter i butiker.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078