23948sdkhjf

Innovativt svenskt färdigrättstråg till Holland

Det svenska tråget med avtagbar bottendel, som utvecklats av Innovative Design of Scandinavia, kommer att lanseras på den holländska marknaden. Det är färdigrättproducenten Wereldkeuken de Indische B.V. som satsar på trågen.
De här trågen, som presenterades i samband med Scanpack 2009, gör det
möjligt att servera uppvärmda färdigrätter på en tallrik med rättens
utseende intakt. Bottenfolien dras helt enkelt av diagonalt så att
maten hamnar på tallriken.

Tekniken fungerar så bra att Wereldkeuken de Indische har valt att
lansera sitt sortiment av färdigrätter, förpackade på det svenska
tråget. Dessa tråg tillverkas av ArtaPlast i Tyresö, som gör en version
i polypropen för mikrovågsugn, respektive av estländska Est Pak Plastik
som tillverkar tråg av CPET och polystyren för MAP-packning.

Det holländska företaget säljer tråg med färdigrätter till cafeterior
och till kantiner på arbetsplatser. I just det här fallet är det tråg
av polypropen som används, vilket gör att det är svenska ArtaPlast som
berörs av de leveranser som ska göras med början under våren.

– Vi har fått upp ögonen för vilken enorm potential som finns i att
kunna erbjuda vällagade färdigrätter som serveras på tallriken., säger
Gwan Ho, vd för det Wereldkeuken de Indische, som menar att det
avgörande mervärdet är just att rätten kan serveras på tallrik och inte
i ett föga aptitligt plasttråg.
Efter lanseringen på den holländska marknaden genomförs nu
marknadsföringskampanjer som syftar till att introducera trågen även på
tunga marknader som Frankrike, Italien, Tyskland och
Storbritannien, uppger Innovative Design of Scandinavias vd Rickard
Gillblad.

Företaget har tidigare tecknat avtal om
leveranser av tråg till ett svenskt företag, Salt & Peppar i
Eskilstuna, som säljer färdigrätter i butiker.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063