23948sdkhjf

Effektivt flöde i norskt packeri

Kluriga tekniska lösningar, lättservad utrustning och en effektiv och flexibel palletering har inneburit ett lyft för packningen av nystyckat kycklingkött vid norska Nortuna. För den innovativa ingenjörskonsten svarar Dynatec AS.
Platsen är Rakkestad, ett litet samhälle i sydöstra Norge, några mil

från Sarpsborg. Fabriken är en del av Nortuna, landets största

producent av förpackat färskt kött, kyckling och fisk. Prior är

varumärket som används för kycklingen som lämnar det kombinerade

slakteriet och packeriet, och anläggningen är Norges största i sitt

slag. Runt 90 000 kycklingar slaktas och packas här varje dag.

Närmare 15 miljoner norska kronor investerade Nortuna i det nya

packeriet, som togs i bruk sommaren 2008. För de pengarna fick man en,

så långt det är möjligt, automatisk packning av kycklingkött på backar.

De tidigare 17 anställda reducerades till 9, men de som är kvar har

fått en avsevärt förbättrad arbetsmiljö, ett arbete som inte är fullt

så fysiskt krävande.

Och produktionen är betydligt mer effektiv:

– Tidigare fanns här bara rullbanor mellan maskinerna, man hade mycket stopp och haverier och ett enormt underhållsproblem.

Det berättar Kurt Pedersen, säljingenjör från Dynatec AS, automations-

och ingenjörsföretaget som har projekterat och levererat all utrustning

till den nya förpackningslinjen.

För hanteringen av kycklingköttet ¬ antingen det handlar om packning

på plastbackar för grossister eller på flowpack för butiken – är det

transportörer från amerikanska Spantech som används.

– Ett väldigt flexibelt system, som är lätt sätta samman, och enkelt att ändra bredden på och att serva, säger Kurt Pedersen.

Det som är själva hjärtat i den här anläggningen är metoden för

palleteringen. Denna görs sedan backarna, efter avläsning av

etiketternas streckkoder, sorterats och samlats upp på något av totalt

14 parallellt löpande transportband en våning upp i packlokalen.

– Hade vi valt att använda robotar för palleteringen hade det krävts

6-7 sådana, en komplicerad in- och utlastning och mycket större lokaler

än de här.

Det här reportaget från Norge kan du som redan är prenumerant läsa i sin helhet i det kommande numret av Packmarknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079