Kött och kryddsmör i samma tråg
Hälsinge Lantkök, producent av hängmörat nötkött, lanserar i maj en förpackning med kött och kryddsmör sampackat i samma skinpack-tråg. Packningen sker automatiskt i produktionslinjen.
klickar med det nya kryddsmöret i ett separat lager ovanför köttet,
berättar Britt-Marie Stegs, som är vd för Hälsingestintan i Järvsö.
Köttet, som i sig är hängmörat nötkött, är vakuumpackat på ett tråg som
formas i och försluts förpackningsmaskinen. Tråget har en extra
toppfilm, och det är i mellanrummet mellan de två filmerna som
kryddsmöret placeras, spritsat i en liten burk som i sin tur är
förseglad med ett lock.
Smöret som förpackas tillsammans med köttet erbjuds i olika smaker, som
betitlas soltorkad tomat, grillad aubergine, pikant chili, italiensk
oliv respektive somrig majs. Smakerna har tagits fram i samarbete med
Pär Johansson, kökschef på Växbo krog.
Senare under året kommer de här varianterna av kryddsmör som är helt
fritt från tillsatsmedel, även att säljas separat på egna förpackningar.