23948sdkhjf

Kött och kryddsmör i samma tråg

Hälsinge Lantkök, producent av hängmörat nötkött, lanserar i maj en förpackning med kött och kryddsmör sampackat i samma skinpack-tråg. Packningen sker automatiskt i produktionslinjen.
- Nu använder vi vår nya Skinpack-teknik för att kunna lägga rejäla
klickar med det nya kryddsmöret i ett separat lager ovanför köttet,
berättar Britt-Marie Stegs, som är vd för Hälsingestintan i Järvsö.

Köttet, som i sig är hängmörat nötkött, är vakuumpackat på ett tråg som
formas i och försluts förpackningsmaskinen. Tråget har en extra
toppfilm, och det är i mellanrummet mellan de två filmerna som
kryddsmöret placeras, spritsat i en liten burk som i sin tur är
förseglad med ett lock.

Smöret som förpackas tillsammans med köttet erbjuds i olika smaker, som
betitlas soltorkad tomat, grillad aubergine, pikant chili, italiensk
oliv respektive somrig majs. Smakerna har tagits fram i samarbete med
Pär Johansson, kökschef på Växbo krog.

Senare under året kommer de här varianterna av kryddsmör som är helt
fritt från tillsatsmedel, även att säljas separat på egna förpackningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11