Kub för choklad vinnare i SCA:s designtävling
När SCA Packaging i veckan utsåg vinnarna i den första upplagan av den egna designtävlingen ”Design Challenge” knep en chokladförpackning kallad Disco Choco förstapriset. Temat för tävlingen var just förpackad choklad.
Disco Choco. Hon är student vid Ecole International de Design.
Förpackningen är kubformad, och när den öppnas blir innehållet i form
av chokladpraliner uppträdda på runda stavar av kartong. Bokstaven O i
Choco är utstansad på sidorna och gör den inre delens silver- och
guldfärger synliga.
Förutom ett pris på 3 000 euro väntar nu en tids praktik för vinnaren
vid SCA Packagings design- och innovationscenter i Bryssel.
Vinnare av ett särskilt konsumentorienterat pris blev Míriam Liébana,
som designat en kombination av förpackning och anteckningsblock.
Publikpriset togs hem av den belgiska textildesignstudenten Fien
Embrechts, som skapat konceptet ”Soft Chocolate Skin”, en
förpackningsidé som bygger på användandet av ett PLA-material som skydd
för chokladen.
Det är ingen tillfällighet att SCA Packaging, i det här fallet med sin
bas i den belgiska huvudstaden, valt just chokladtemat; det passade bra
med tanke på Belgiens tradition som producent av exklusiv choklad.
Syftet med tävlingen var att stimulera nya och innovativa designidéer
på det här området.