23948sdkhjf

Kokar husmanskost i förpackningen

Konsumenten får hjälp med långkoket. Traditionsenliga köttdetaljer som oxbringa och fläsklägg lagas nu på några minuter. De är färdigkokta, rimmade och behöver bara värmas. Allt tack vare en tillagningsteknik som tar hjälp av förpackningen.
Husmanskost är på frammarsch igen. För att hjälpa konsumenten i köket

och spara tid, lanserar Scan och Bergendahls två traditionella

köttdetaljer: rimmad oxbringa samt rimmad benfri fläsklägg. De är

färdigkokta med sous-vide teknik, vilket gör att de behåller

saftigheten, och behöver bara värmas. I kastrull sjuds skivorna i 3-4

minuter. Bringan är redan färdigskivad och kan även stekas hastigt.Med

Sous-vide tekniken tillagas köttet under vakuum i en helt tillsluten

plastförpackning. På låg värme, under lång tid. Kryddning, köttsafter

och aromämnen stannar kvar i köttet och förhöjer smaken avsevärt.

Samtidigt som köttet blir både saftigare och mörare.– Vi gör

långkoket och konsumenten får en till två timmar över till annat.

Sous-vide tekniken ger ett saftigare och mörare kött, och är något vi

använt länge på produkter till restauranger och storhushåll, säger

Martin Pardell, produktchef Scan AB.Produkterna finns i City Grossbutikerna som ägs av BergendahlsGruppen AB.–

Det här är ett sätt att göra det enklare för konsumenten att prova nya

köttdetaljer, något vi alltid uppmuntrar, säger Anders R Karlsson,

ansvarig produktchef för kött på City Gross.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063