Kokar husmanskost i förpackningen
Konsumenten får hjälp med långkoket. Traditionsenliga köttdetaljer som oxbringa och fläsklägg lagas nu på några minuter. De är färdigkokta, rimmade och behöver bara värmas. Allt tack vare en tillagningsteknik som tar hjälp av förpackningen.
och spara tid, lanserar Scan och Bergendahls två traditionella
köttdetaljer: rimmad oxbringa samt rimmad benfri fläsklägg. De är
färdigkokta med sous-vide teknik, vilket gör att de behåller
saftigheten, och behöver bara värmas. I kastrull sjuds skivorna i 3-4
minuter. Bringan är redan färdigskivad och kan även stekas hastigt.Med
Sous-vide tekniken tillagas köttet under vakuum i en helt tillsluten
plastförpackning. På låg värme, under lång tid. Kryddning, köttsafter
och aromämnen stannar kvar i köttet och förhöjer smaken avsevärt.
Samtidigt som köttet blir både saftigare och mörare.– Vi gör
långkoket och konsumenten får en till två timmar över till annat.
Sous-vide tekniken ger ett saftigare och mörare kött, och är något vi
använt länge på produkter till restauranger och storhushåll, säger
Martin Pardell, produktchef Scan AB.Produkterna finns i City Grossbutikerna som ägs av BergendahlsGruppen AB.–
Det här är ett sätt att göra det enklare för konsumenten att prova nya
köttdetaljer, något vi alltid uppmuntrar, säger Anders R Karlsson,
ansvarig produktchef för kött på City Gross.