Pris för köttråg
Danska Færch Plast tilldelas förpackningspriset FoodTech Innovation Award 2008. Priset får man för ett unikt köttråg som med en inbyggd absorbent ser till att köttsaft absorberas i förpackningen.
som börjar idag den 11 november och pågår fram till den 13 november på
Mässcenter Herning i Herning på Gylland. Mässan är också den som
instiftat priset.Idén till det nya emballaget går i enkelhet ut
på att utnyttja den naturliga ytspänningen som finns i vätska till att
samla köttsaften i specialdesignade fördjupningar. Færch Plast har
mönsterskyddat såväl emballagets unika bottenmönster som utformningen
av de små förhöjningarna i botten som säkrar att köttet ligger upplyft
så att köttsaften kan ansamlas i håligheterna under.Hanne Malmberg tar emot priset FoodTech Innovation Award.Tråget lanserades i början av året och har väckt stort intresse på marknadenLÄS ÄVEN» Tråg med inbyggd
absorbent–
Flera europeiska producenter har redan tagit det nya tråget i bruk och
vi har uteslutande fått positiva kommentarer tillbaka. Marknadspotentialen är mycket stor. Vi producerar årligen upp emot 400
miljoner förpackningar för färskt kött och de kan i princip ersättas
med detta nya emballage, säger produktchef Hanne Malmberg på Færch
Plast.