23948sdkhjf

Ägg på vakuumpack för krogköket

Vakuumförpackade kokta och skalade ägg har blivit vanligare i svenska restaurangkök, sedan de lanserades under hösten. Idén är hämtad från Tyskland och det är Lindahls Mejeriprodukter som levererar äggen, som i obruten förpackning håller i fyra veckor. Äggula, äggvita och äggröra på kartongförpackning är andra exempel på nya förpackningslösningar.
Istället för att koka och därefter skala ägg är det för många

restauranger fördelaktigt att använda de som är klara att använda.

Detta sparar tid och därmed pengar, även om själva produkten är något

dyrare.

Det här har Lindahls Mejeriprodukter AB i Jönköping tagit fasta på.

Någon förpackningslösning med ägg klara att använda har hittills inte

funnits på den svenska marknaden, men väl på den tyska.

Äggen förpackas sedan november i platta vakuumförpackningar av

transparent folie för livsmedel. Dessa är platta, enkla att packa, och

tillsatt livsmedelsgas och barriäregenskaper gör att äggen håller sig i

28 dagar. Förpackningen kan öppnas efter hand, och hållbarhetstiden

förkortas därmed inte för hela innehållet.

Lindahls saluför ägg även på konventionellt sätt, på flak med färska

oskalade ägg, och i mer ovanliga förpackningar. Exempel på det

sistnämnda är de förpackningar av vätskekartong, med hela ägget,

äggröra, äggula eller äggvita som säljs mot restaurang- och

cateringbranschen. Dessa förpackningar innehåller 1 kilo eller 10 kilo.

De större förpackningarna är försedda med en skruvkapsyl och dispenser.

Produkterna importeras från Lindahls samarbetspartner, den tyska

producenten Wiesenhof.

Mejeriet har under de senaste åren lanserat sina produkter på

förpackningar som skiljer sig från mängden; bland annat har företagets

yoghurtprodukter på hinkar om ett halvt ett respektive fem kilos

innehåll blivit en framgång.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062