Tråg med inbyggd absorbent
Från danska Færch Plast kommer ett livsmedelsstråg, lämpat för exempelvis kyckling, som har en integrerad absorbering av köttsaften. En lösning som ersätter traditionella tråg med ilagda absorbenter.
menar tillverkaren som pekar på att presentationen av den förpackade
produkten också blir mer tilltalande, och aptitlig.
Tråget blir billigare än konventionella, och ett tråg med en bottenyta
på 15x15 cm kan absorbera cirka 15 ml vätska beroende på typ av kött.
Köttsaften samlas upp och hålls kvar i små fördjupningar i trågets
botten. Upphöjningar skapar ett visst avstånd mellan köttet och
bottnen.
− Tråget kan flow-packas med krympflie, toppförseglas eller slås in
beroende på material och packsystem. Trågen staplas, så att de tar
mindre plast på lager och under transport. Efter användandet kan
förpackningen återgå till naturens kretslopp eller återanvändas i
produktion, säger Jens Bornstein, VD vid Faerch Plast A/S.
Alla trågen produceras enligt hygeinstandarden BRC/IoP och klarar de
strängaste migrationskraven. De kan fås i ett flertal storlekar och
material, liksom i ett antal färger.