23948sdkhjf

Hur påverkar vår mat klimatet

Forskningsinstitutet SIK har fått i uppdrag av ICA att analysera klimatpåverkan i ett livscykelperspektiv för minst 100 av ICAs egna märkesvaror. Det kommer bland annat att ge ICA fakta om hur stora mängder koldioxid varje produkt släpper ut på sin väg från odling till butik.
Många företag vill veta hur deras produkter påverkar klimatet. Odling,
förädling, förpackningar och transporter är viktiga klimatpåverkande
faktorer, menar SIKs miljögrupp som får allt fler frågor och uppdrag
kring detta.

- För ICA är syftet med projektet att få större kunskap om hur våra
egna märkesvaror och livsmedel generellt påverkar klimatet, säger ,
säger Kerstin Lindvall, chef för miljö och socialt ansvar på ICA AB.

- Genom att analysera minst 100 varor får vi bra fakta som vi kan
använda för att ytterligare utreda vilken klimatpåverkan hela ICAs
sortiment har.

Analyserna ger också kunskap som är nödvändig för att kunna fatta
beslut om en eventuell klimatmärkning på ICAs varor, menar Kerstin
Lindvall.

Analysen av varorna ska vara klar till årsskiftet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094