Santa Maria bygger ny tortillafbrik i Skåne
Landskrona startades 1994 och har sedan dess vuxit stadigt varje år.
Idag tillverkas 10.000 ton tortillas årligen men nu är taket nått –
bageriet kan inte växa mer utan att påverka miljön och omgivningarna i
Vadensjö.
Därför har Santa Maria beslutat att bygga ytterligare ett
tortillabageri i regionen, på ett 23.000 kvadrameter stort område inom
företagsparken Kronan i Landskrona.
Den nya anläggningen blir på cirka 4.000 kvadratmeter med en
produktionskapacitet av 10.000 ton tortillas om året.
Fabriken ska
tillsammans med det befintliga bageriet i Vadensjö förse den allt
större skaran av TexMex-konsumenter över hela Europa med tortillabröd.
Dessutom är etableringen en viktig pusselbit i Santa Marias uttalade
ambition att bli ledande på mexikansk mat i Europa.
I den ambitionen
har kvalitetsarbetet en nyckelposition och fabriken i Vadensjö är i dag
den enda produktionsanläggningen i Europa som uppfyller så höga
hygienkrav att tillverkningen av tortillas kan ske utan
konserveringsmedel.
– Hygienkraven är som i en operationssal, det är kliniskt rent. I den
nya anläggningen fortsätter vi att jobba på samma sätt men vi ökar även
automatiseringsgraden. Anläggningen blir i absolut toppklass,
säger Joakim Lundgren, platschef för Santa Maria på Tortillafabriken i Vadensjö.