Köttförpackning för hängande exponering
Darfresh är namnet på ett nytt system för förpackning av kött från Sealed Air Cryovac, och det som utmärker det är att de vakuumförpackade produkterna kan exponeras i lodrätt position i butiken.
GF Carni, ett av sitt lands ledande producenter av charkprodukter.
Carni lanserar nu delar av sitt sortiment av styckat kött på samma sätt
som skivat pålägg, hängande och försett med en pappersryttare.
Det kött som förpackas med Darfresh-metoden får ett säljfrämjande
utseende, resonerar Cryovac, eftersom filmen sluter tätt kring
produkten. Detta innebär att förpackningarna kan ställas eller hängas
lodrätt.
Metoden som används är VSP − Vacuum Skin Packaging, och det finns
möjlighet att välja ur ett brett sortiment av filmer med goda
barriäregenskaper för topp och omslutning av produkten.
Förlängd hållbarhet, förbättrad kvaliltet och säkerhet är fördelar som producenten framhåller.