23948sdkhjf

Unilever inför hälsomärkning

Det ska bli enklare för konsumenterna att välja nyttiga livsmedel från Unilever i fortsättningen. Nu hälsomärker koncernen maten.
Livsmedel som innehåller begränsade mängder mättat fett, transfett (härdat
fett), salt och socker ska förses med en tydlig logo på förpackningens
framsida.

Det är innebörden av Choices, ett märkningsprogram som Unilever i tisdags presenterade vid en presskonferens i Barcelona.

Kravet för märkningen är, enligt Unilever, att livsmedlet ska uppfylla
internationellt accepterade rekommendationer för nyttig kosthållning och egna
kriterier framtagna i företagets egen näringsforskning.

Samma krav är grunden för Unilevers Nutrition Enhancement Programme
(NEP), ett pågående projekt för att identifiera och omformulera
företagets produkter till nyttigare livsmedel och drycker.

Hur Unilever kommer att utforma märkningen framgår inte av företagets
pressmeddelande, men den ska, enligt Vindi Banga, President Foods vid
Unilever, vara lättbegriplig och fungera oavsett geografisk marknad
eller produktkategori.

Inom 18 månader ska den vara införd på företagets ”viktigaste marknader”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062