23948sdkhjf

Nestlé-order genombrott för MicVac?

Utvecklingsföretaget MicVac har tecknat ett avtal med Nestlé. Avtalet innebär att Nestlé på flera europeiska marknader ska introducera maträtter, som är tillagade enligt MicVacs patentskyddade metod. Denna innebär i princi, att en patentskyddad ventil möjliggör mikrovågsuppvärmning av förpackad mat på ett mycket kontrollerat sätt.
Produkten försluts med en ventilförsedd plastfolie och tillreds därefter kontinuerligt i en mikrovågstunnel. Då maten avger ånga under processen, öppnar ventilen vid tryckökningen och släpper ut både ånga och syre. Inom loppet av sju-tio minuter är maten tillagad, pastöriserad och färdigt vakuumförpackad med en hållbarhet på 30 dagar vid kylförvaring (+8°C).
När konsumenten värmer upp maten i mikrovågsugn tar det bara två-tre minuter, innan ventilen signalerar att maten är klar.
-Alla smak- och näringsämnen finns kvar i maten, eftersom det enda som släpps ut är luft och lite vattenånga , säger Joel Haamer, mannen bakom idén.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156