23948sdkhjf

ICA centraliserar kötthantering

ICA-koncernen planerar att tillsammans med samarbetspartnern Hilton Food Group centralisera sin kötthantering till en ny packningsavdelning i Västerås , som ska stå färdig i höst. Detta skriver Helsingborgs Dagblad i dag tisdag.
Här ska 400 anställda skiva, mala och förpacka köttprodukter, som sedan sänds ut till ICA-butiker i hela landet.
Verkställande direktören Erik Gumabon säger till HD att han förväntar sig att 80 procent av landets 1.800 ICA-butiker kommer att ansluta sig och därmed ge upp en stor del av den kötthantering, som i dag sköts av de enskilda butikerna.
Fördelarna är, enligt Gumabon, bland annat ökad lönsamhet och möjlighet till större utbud i butikerna.
Men skånska ICA-handlare, som tidningen träffat på en kongress i Helsingborg pekar också på nackdelar som ökad sårbarhet och långa transporter. Kött, som produceras i Skåne , ska till exempel skickas till Västerås för bearbetning och förpackning och sedan köras tillbaka till de skånska butikerna...
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095