Det är inte utan att man tänker på den ofta upprepade TV-reklamen med filtrerat fulöl där Robert Gustavsson filtrerar sitt hemmagjorda öl i en gamma strumpa, när man läser om mjölk som tillverkas enligt den s k PurFiltre metoden. Det är en metod som avlägsnar mer bakterier än vid bara pastörisering. Detta förbättrar smaken på mjölken och den håller sig färsk i kylen under längre tid enligt tillverkaren MD Foods. Mjölken heter Cravendale PurFiltre och lanserades i oktober förra året i Storbritannien.Packningen sker i 2-liters HDPE-förpackningar från Tetra Pak. Blåsningen sker i anslutning till tappningen (s k hole-in-the-wall) i en speciell Graham Wheel extrusionsformblåsare, utvecklad för att passa PurFiltre Tekniken.Varje flaska blåses med renfiltrerad luft och förseglas därefter. Förseglingen avlägsnas precis innan fyllning.De färdiga flaskorna går på ett conveyorband till en Serac fyllningslinje som även har en unik UV halssteriliseringsprocess och ett sterilt luftflödessystem, detta för att maximera mjölkens hållbarhet. Tetra Pak levererar även fyllningsutrustningen.MD Foods ser den här mjölken som något revolutionerande och något nytt på en marknad fylld av standardprodukter.