23948sdkhjf

Greif lanserar koldioxidkalkylator för smartare förpackningsval

Kalkylera din förpacknings koldioxidavtryck och gör kloka val. Det hävdar det amerikanska industriförpackningsföretaget Greif som lanserar en ny interaktiv koldioxidkalkylator för den skandinaviska marknaden.

Scanpack 2024 blir debuten för kalkylatorn Green Tool Lite som erbjuder kunderna ett interaktivt sätt att bedöma och minska koldioxidavtrycket i sina förpackningsval.

Med hjälp av oberoende livscykeldata för att utvärdera miljöpåverkan i populära industriella förpackningslösningar, inklusive IBC-behållare och plast- och stålfatsprodukter, ger verktyget snabbt information om koldioxidavtrycket så att användarna kan fatta välgrundade beslut om hållbarhet.

– Kunderna behöver fatta välgrundade beslut om sina industriella förpackningar för att framgångsrikt nå sina hållbarhetsmål, och det är vad Green Tool Lite erbjuder, förklarar Bengt Wallentin, technical sales specialist på Greif Scandinavia.

Greif kommer även att visa upp sin nyligen omdesignade GCUBE Flex 2.0 som är en IBC-behållare konstruerad för säker transport av känsliga produkter som läkemedel, livsmedel och kosmetika. Behållaren har en kompositdesign som kombinerar en skyddande stålbur med en flexibel innerliner som automatiskt expanderar för att bibehålla vätskestabilitet och produktkvalitet under transporten.

Artikeln är en del av vårt tema om Scanpack 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064