23948sdkhjf

Samarbete banar väg för nästa generations torrfiberformning

Förpackningsinnovatören Yangi i Varberg fortsätter att utveckla och förfina sina lösningar för torrfiberformning. Nu ingår industriföretaget AP&T:s skräddarsydda servohydrauliska pressar i företagets industriella maskinplattform.

I takt med det växande intresset för torrfiberformning utvecklas tekniken snabbt. Redan i somras offentliggjorde Yangi sitt val av AP&T som leverantör för att utveckla och integrera en skräddarsydd lösning för deras industriella maskinplattform – en nyckelkomponent i företagets satsning på torrfiberformning.

"AP&T:s servohydrauliska pressar har utvecklats med den senaste tekniken för att möta kraven inom fiberformningsindustrin och spelar en avgörande roll i att göra processen hållbar på en global skala", skriver AP&T i ett pressmeddelande.

– Vår nya familj med servohydrauliska pressar för fiberformning kombinerar låg energi- och vattenförbrukning med oerhört hög repeternoggrannhet i både position och tryck. Och ihop med verktygsfunktioner såsom värmereglering gör det dem utmärkta för processen, säger Patrik Haglund, business development manager på AP&T.

Även Johann Kaiser, vd på Yangi, betonar vikten av AP&T:s roll i utvecklingen av maskinplattformen.

– AP&T:s energieffektiva teknik för servohydrauliska pressar, tillsammans med deras engagemang inom fiberformning, gör dem till en idealisk partner för oss. Deras förmåga att leverera fullständiga integrerade lösningar stärker vår plattform och vår vision för framtidens hållbara förpackningar, säger Johann Kaiser.

Artikeln är en del av vårt tema om TEKNIK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063