23948sdkhjf

Walki omorganiserar och rumsterar om i ledningen

För att påskynda kommersialiseringen av nya förpackningslösningar för livsmedel och effektivisera integrationen med Oji Holdings omorganiserar teknik- och förpackningskoncernen Walki sina affärsområden. Omorganisationen medför förändringar i ledarskapet för den nya operativa organisationen.

Det nuvarande affärsområdet Industrial Packaging namnändrar till Packaging Materials och kommer att omfatta alla förpackningsverksamheter där huvudkunderna är förpackningskonverterare eller pappersproducenter, inklusive rullförpackningar, omslagspapper, industriella liners, barriärkartong och flexibla material.

– Genom att samla merparten av vår verksamhet inom extrudering till det nya affärsområdet Packaging Materials och under en gemensam ledning förväntar vi oss ökad effektivitet i både produktion och kundservice genom ett mer samordnat samarbete mellan fabrikerna, säger Leif Frilund, vd och koncernchef för Walki Group.

Förändringarna omfattar även det nya affärsområdet Consumer Packaging som fokusera på slutanvändarsegment som varumärkesägare och detaljister med affärsområdena flexibla förpackningar och filmer och påsar.

Det nuvarande affärsområdet Engineered Materials förblir dock oförändrat och fortsätter att fokusera på verksamheter inom material som inte är förpackningsmaterial genom de nuvarande affärsområdena konstruktionsbeklädnader, konstruktionsmembran och tekniska produkter.

– Med dessa förändringar vill vi öka fokus på våra fem huvudsakliga kundgrupper: varumärkesägare, detaljhandlare, konverterare av sekundära förpackningar, pappers- och kartongproducenter samt byggmaterialföretag, förklarar Leif Frilund.

Omorganisationen av affärsområdena medför också förändringar i ledarskapet för den nya operativa organisationen som ser ut som följande:

Leif Frilund, ordförande, Wolfgang Thissen, finans, HR, ICT, M&A, Kari Salminen, förpackningsmaterial, Annika Sundell, konsumentförpackningar, innovation och hållbarhet, Marko Siltala, engineered materials, HSE, lean operations, Timo Finnström, inköp, Mats Holti, teknik och investeringar, Teruyuki Mori, senior rådgivare, Naotaka Ono, senior rådgivare och Hiroshi Oinaga, senior rådgivare.

Nikolaus Wolfram, för närvarande executive vice president för affärsområdet Consumer Packaging, lämnar Walki för att tillträda en position i ett annat företag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062