23948sdkhjf

Chadwicks lanserar nya hållbara locklösningar i Skandinavien

En serie förskurna lock i rPET-film är en av många locklösningar som brittiska Chadwicks kommer att visa på Scanpack 2024.

rPet-locken med upp till 50 procent återvunnet material uppges vara ett viktigt steg framåt för att minska koldioxidutsläppen genom minimering av jungfrulig plast.
Locken är helt godkända för kontakt med ett brett spektrum av livsmedel som smör, dipp, bredbara pålägg, yoghurt samt drycker och färdigmat.

– Vi har åtagit oss att minska vårt beroende av jungfrulig plast och införa mer ansvarsfulla metoder i hela vår verksamhet. Det är en viktig milstolpe att vi nu kan lägga till rPET-lock med 50 procent PCR i vår produktportfölj för den skandinaviska marknaden. Det ger samma tekniska egenskaper som jungfrulig plast, men med en minskad koldioxidpåverkan och en betydande användning av återvunnet material i leveranskedjan, vilket vi anser vara rätt sak att göra, säger Paul Whelan, chief technical officer på Chadwicks.

Utöver rPET-lösningarna kommer Chadwicks att presentera sin senaste innovation - ett återförslutningsbart förskuret lock. Locket eliminerar behovet av plastöverdrag, vilket förlänger produktens färskhet samtidigt som den totala plastanvändningen minskar.

I Chadwicks monter märks även förskurna och återvinningsbara aluminiumlock med barriäregenskaper som skyddar mot ljus, fukt och syre.

Artikeln är en del av vårt tema om Scanpack 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095