23948sdkhjf

Nemco på Scanpack 2024: ”60 procent kan konverteras till hållbart nu”

Maskin- och förpackningsleverantören Nemcos fokus på Scanpack fokuserar i år på hållbarhet. I montern möter besökaren företagets nordiska team som ger råd om hur man kan ställa om produktion och förpackning till mer miljövänliga lösningar.

60 procent av de förpackningslösningar som finns på marknaden idag kan omedelbart konverteras till återvinningsbara material, oavsett om vi talar om trågförslutning, termoformning eller material för flowpack.

Det framhåller Michael Borch, business director på Nemco, och understryker att det gäller förpackningslösningar för såväl kött som ost, bröd, vegetariska produkter och djurfoder.

Nemco uppger därför att de har förberett sin förpackningsutrustning för framtiden. Alla maskiner som företaget erbjuder kan köra återvinningsbara material.

– Vi ser fram emot att visa besökarna våra miljövänliga lösningar. Så vi kan bara uppmana till att komma förbi och få goda råd, och man kan också ta med sig prover hem om man vill, säger Michael Borch.

I företagets monter på Scanpack har Nemco ett litet butiksområde med kylda montrar med både lokala och internationella förpackningsmaterial.

Förutom förpackningsutrustning och förpackningar visas Vemags nya vakuumfyllare HPnx som beskrivs som ”en innovation inom processutrustning”.

Nytt är också en peel- och återförslutningsfilm för bland annat skivad ost. Filmen har en densitet på mindre än 1 gram per kubikmeter. Den kan svetsas på ren APET och användas av alla som använder APET-lösningar.

Nemco har även märkt av en ökande efterfrågan från stora snabbköpskedjor och andra återförsäljare på förpackningar med återförslutningslösningar. På Scanpack visas därför EasyLid från Sealpac, ett förpackningssystem med förslutnings- och tätningslösning i en och samma förslutning.

Artikeln är en del av vårt tema om Scanpack 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094