23948sdkhjf

Neopacs nya minituber håller formen och säkrar miljön

Förpackningsföretaget Neopac har utvecklat en ny serie minituber i monomaterial som visas på pharmamässan CPHI i Milano den 8-10 oktober.

Polyfoil Mono-Material Barrier, MMB, som tubserien kallas, finns i diametrar från 13,5 till 16 millimeter. Materialet i den aluminiumfria förpackningen är godkänt för livsmedel, läkemedel och farmaceutiska produkter och uppfyller kraven för förpackningar av monomaterial. Tillverkningen av just monomaterial gör produkten lättare och bidrar till ett lägre koldioxidavtryck än barriärtuber med aluminium.

Tuberna kan kombineras med ett brett utbud av förslutningar för olika applikationer och konsumentbehov, inklusive manipulationsskydd och barnsäkerhet. För flytande lösningar finns en droppsats för exakt dosering.

Produkten har en metallisk yta med ”sofistikerad finish”, inklusive en osynlig sidosöm, och den är anpassad för 360-graders offsettryck och varmfoliering.
”Dessutom behåller tuberna sin form, de går inte sönder och trycket är tydligt läsbart fram till tömning”, enligt leverantören.

– Vi är glada över att kunna visa upp de nya tuberna på CPHI i Milano, som är en idealisk plattform för den globala läkemedelsbranschen. Där kan vi visa vårt engagemang för mångsidiga lösningar, säger Martina Christiansen, director of sales tubes på Neopac.

MMB-tuberna produceras i Neopacs ISCC+-certifierade anläggning i Oberdiessbach i Schweiz.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078