23948sdkhjf

Pulpac skalar upp i samarbete med Andritz: ”Driver på omställningen”

Pulpac har inlett ett samarbete med den internationella teknikkoncernen Andritz som redan använder Göteborgsföretagets torrformningsteknik och strategiska komponenter i flera industriella linjer.

Samarbetet är framledes tänkt att kombinera Pulpacs torrformningsteknik med Andritz expertis inom nyckelfärdiga massabruk och banformningsprocesser samt konverterings- och återvinningsteknologier.

Det vill säga, Andritz kommer nu att kunna erbjuda kompletta Dry Molded Fiber-linjer, vilket utökar företagets portfölj av hållbara lösningar.

– Samarbetet med Pulpac gör det möjligt för oss att ta fram ekonomiskt hållbara och resursbesparande lösningar för Dry Molded Fiber-produkter som bidrar till att minska mängden engångsplast. Detta är helt i linje med vårt åtagande att driva på den gröna omställningen, säger Andreas Lukas, division manager, nonwoven & textile på Andritz.

Som Packmarknaden tidigare beskrivit är Dry Molded Fiber en nästan vattenfri process för att gjuta cellulosafibrer till tredimensionella produkter för förpackningar. De återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara produkterna tillverkas av trämassa och ska ersätta plastartiklar för engångsbruk.

– Samarbetet med Andritz frigör stor potential genom att kombinera våra lösningar med Andritz kunskap och erfarenhet, särskilt inom formnings-, konverterings- och återvinningsteknik. Vi ser fram emot att bygga vidare på vårt partnerskap och fortsätta att skala upp hållbara förpackningslösningar tillsammans, säger Viktor Börjesson, COO på Pulpac.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093