23948sdkhjf

Inblick i förpackningsindustrins framtid

På ett fullpackat PACK@lunch hos Evolabel den 20 september bjöds en inspirerande och informativ dag för alla som är intresserade av förpackningsindustrins framtid.

Vid träffen fick deltagarna chansen att ta del av unika insikter från Mattias Ackers, den visionära medgrundaren och vd:n för Evolabel. Mattias delade med sig av de senaste trenderna inom etiketteringsmaskiner, så kallad Print & Apply, med ett starkt fokus på hållbarhet genom hela processen – från design och användning av hållbara material, till tillverkningsprocesser och produktion av effektiva, högkvalitativa produkter med lång livslängd.

Tillsammans med Heléne Winberg, ägare och vd för Frontside Electronics, diskuterade Mattias hur tillverkning i Sverige och den ökande globala efterfrågan på högkvalitativa komponenter förändrar förutsättningarna för hållbarhet och ökar kontrollen över hela kedjan. det bjöds även på en exklusiv förhandstitt på moderna och effektiva produktionsanläggningar inom bland annat livsmedelssektorn.

Digitaliseringens framfart förändrar spelreglerna för industrin, och CodeIT leder vägen mot en automatiserad och datadriven framtid. CodeIT presenterade sin OEE-lösning (Overall Equipment Effectiveness), som är en del av CodeIT Enterprise Ecosystem. Peter Nordsten, projektchef på CodeIT, visade hur deras produkt kan modernisera fabriker genom att integrera befintliga affärs- och produktionssystem med automation. Flexibilitet var ett av ledorden – fabriker ska kunna behålla de system och den utrustning de redan har. Övervakning, visualisering och analys av produktionsdata i realtid innebär en rad fördelar, och deltagarna på PACK@lunch fick en djupare förståelse för hur dessa teknologier kan appliceras i deras egna verksamheter.

Efter presentationerna och diskussionerna stod värdarna från Evolabel redo vid demonstrationsstationer och utbildningsrum för att visa de närvarande hur allt fungerar i praktiken.

Den avslutande lunchen blev en mycket uppskattad överraskning för de engagerade och intresserade deltagarna, när Evolabels italienska pizzabagare serverade nybakade pizzor direkt från pizzaugnen på plats. Seminariet modererades av Per-Stefan Gersbro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094