23948sdkhjf

Nya bestrukna fiberkvaliteter ersätter plastfilmen

UPM Specialty Papers har tillsammans med den polska konverteraren Unipaco utvecklat ett fiberbaserat och återvinningsbart omslagspapper som ska ersätta plastfilmen runt sallads- och örtkrukor.

Basen i den nya kvaliteten är barriärbaspapperet UPM Solide Lucent 78 gram som försetts med en tunn polyetenbeläggning. Enligt producenten är kombinationen väl anpassad för vidare konvertering och tryckning samtidigt som den är fuktbeständig och har god värmeförseglingsförmåga.

– Genom att kombinera våra papper med en extremt tunn PE-beläggning ville vi skapa en förpackning som hjälper våra kunder att både uppfylla sina återvinningsmål och följa alla relevanta bestämmelser, förklarar Kirsi Lahtela, senior manager, product portfolio management på UPM Specialty Paper.

Projektet tillsammans med Unipaco omfattar även en något kraftigare papperskvalitet anpassad för kött- och ostförpackningar, flexibla förpackningar samt säckproduktion.

Den versionen kombinerar UPM FlexPack 80 gram med en tunn polyetenbeläggning.

– Genom att kombinera denna beläggning med UPM:s papper uppnådde vi häpnadsväckande resultat som enkelt kan överföras till en fullskalig produktion, säger Aleksander Borysow, vd och styrelseordförande på Unipaco.

Produkterna visas i UPM:s monter på Fachpack i Nürnberg den 24-26 september.

Läs mer om: UPM
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109