23948sdkhjf

En lösning på plastinsamlingens kris – Hallå där, Mattias Philipsson!

21 november är det dags för Pack Point Nordic i Malmö, där en av talarna är Svensk Plaståtervinnings vd Mattias Philipsson.

Vad kommer du att presentera på Pack Point Nordic?

Jag kommer att prata om insamlingskrisen för plastförpackningar som tyvärr just nu råder i Sverige. Endast 30 % av plastförpackningarna som sätts på den svenska marknaden källsorteras av konsumenterna, resten hamnar i soppåsen och eldas upp vilket leder till stora klimatutsläpp, lika mycket som inrikesflyget faktiskt. Dessutom leder det till brist och onödigt höga priser på återvunnen plastråvara på marknaden.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Jag är inte den som gnäller i onödan utan ser mest möjligheter. Jag kommer att presentera en plan för att på rekordtid öka insamlingen från 30 % till 80 % vilket är nödvändigt för att Sverige ska kunna nå återvinningsmålen, klimatmålen, sänka avgiften till EU och samtidigt förse marknaden med högkvalitativ återvunnen plastråvara som krävs enligt PPWR. Det bästa av allt? Det är fullt möjligt då alla investeringar är gjorda och nödvändig infrastruktur redan finns på plats!

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?
Genom att fortsätta leda utvecklingen av högkvalitativ plaståtervinning i Sverige och Europa. När vi går före avseende exempelvis innovation, teknik, spårbarhet, transparens, klimatnytta och cirkulära plastflöden skapar vi kundnytta och visar samtidigt vad som är möjligt. Det sätter press på både lagstiftare och konkurrenter som tvingas anpassa sig vilket i slutändan leder till ett mer hållbart samhälle.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

De är höga. Det är alltid kul att medverka på Pack Point Nordic, jag gillar ”talk-show”-upplägget där det finns möjligheter att sitta ned och prata lite mer personligt om viktiga framtidsfrågor.

Tack Mattias Philipsson!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Artikeln är en del av vårt tema om Pack Point Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062