23948sdkhjf

Tejpspecialist vill utveckla nya självhäftande bestrykningspapper

Tejpspecialisten Ahlstrom inleder en studie för utveckla sitt utbud av återvinningsbara fiberbaserade vidhäftningslösningar som alternativ till den plastdominerade marknaden för förpackningstejp.

Projektet, som inleds med en utvärdering, ska bland annat utöka Ahlstroms befintliga utbud av tejpprodukter till att omfatta även mättade och bestrukna specialbaspapper i slutapplikationer för fordons-, flyg-, bygg-, anläggnings- och förpackningsindustrin.

Enligt Ahlstrom ska investeringen utöka utbudet av hållbara lösningar med förbättrade hållbarhetsegenskaper som bättre återvinningsbarhet och ökad inblandning av förnybara material.

– Vi lanserar den här studien som ett steg för att undersöka det bästa sättet att få tillgång till lösningar som stöder våra kunders behov nu och i framtiden. Med den potentiella investeringen kommer vi inte bara att vara ledande när det gäller att erbjuda specialbaspapper för tejpapplikationer, utan vi kan också skapa mer värde för våra kunder genom att erbjuda färdiga självhäftande bestrykningspapper, säger Sohrab Kazemahvazi, vice president för Ahlstroms tejpverksamhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062