23948sdkhjf

Jysk sparar 78 ton plast med nya förpackningar

Detaljhandelskedjan Jysk har minskat plastanvändningen drastiskt genom att byta plastförpackningarna till enkla band av papp.

Jysk uppger att de arbetar strategiskt med att minska användningen av plast i förpackningar. Och det som började med sängkläder, lakan och örngott har nu kommit till nästa produktkategori, gardiner.

Genom att byta förpackning till pappersband uppges kedjan spara ytterligare 78 ton plast varje år enbart i gardinsegmentet.

Förändringen har redan införts på alla undergrupper i samtliga Jysk-butiker runt om i världen.

– Den främsta anledningen till denna förändring är att minska vår användning av plast och 78 ton är ganska betydande. Med den nya förpackningen ser du också färgerna på produkterna tydligare, vilket väcker mer uppmärksamhet. Feedbacken från våra kollegor i butikerna är att det ser snyggt ut och ger ett mer enhetligt intryck tillsammans med bandet på andra produktgrupper, säger Lene Østerberg, category buyer window dressing på Jysk på företagets hemsida.

Plastförpackningarna kommer dock fortfarande att synas i butikerna tills alla produkter med den gamla förpackningen är sålda.

Kedjan undersöker just nu också möjligheten att optimera förpackningen för persienner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078