23948sdkhjf

Så gick Scanstar Student 2024

I förra veckan presenterade vi årets vinnare i den nordiska förpackningstävlingen Scanstar. Nu är det dags att meddela hur det gick i studenttävlingen Scanstar Student 2024.

Tävlingen hade ett rekordhögt deltagande med 23 bidrag från nordiska studenter. Juryn, med medlemmar från Danmark (Chresten Heide-Anderson), Finland (Antro Säilä), Norge (Bjørn Vilberg) och Sverige (Mikael Gällstedt), hade en utmanande tid att utvärdera och välja mellan de olika bidragen. Man kunde dock enas och beslutade att belöna följande fem bidrag med en Student Scanstar:

Guldmedaljen går till bidraget SchoolTool av Patrik Olsson, Johanna Sjöberg Svedberg och Susanne Hollstedt från Nackademin, Sverige.

SchoolTool är ett paketkoncept för en bärbar pedagogisk verktygslåda riktad till barn i åldern 5 till 8 år och särskilt lämplig för barn i underprivilegierade miljöer inklusive konfliktområden. Paketet har flera funktioner och är en viktig del av det pedagogiska verktygspaketet.

Juryns motivering lyder: Förpackningen är innovativ och har funktioner som går utöver vad en förpackning normalt kan förväntas leverera. Förpackningskonceptet är mycket samtida, då antalet konfliktområden är det högsta på många decennier.

SchoolTool belönas med ett Scanstar Student-stjärndiplom, 500 euro och ett tillstånd att gå vidare till World Packaging Organizations (WPO) WorldStar Student Awards-tävling.

Silvermedaljen går till bidragen Spläsh, av Sanna Andrée och Fanny Gustavsson från Nackademin, Sverige, och Lèvres - hitta din ton, av Elvira Alm Andersson och Barbara Lübek-Kacperczyk från Nackademin, Sverige.

Spläsh är ett förpackningskoncept, gjort som en palett med färgprover utformade för att utforska ett brett spektrum av färgnyanser. Det erbjuder en smart lösning med små färgprover som kan användas för att bestämma färger innan du gör ett dyrt köp av en större flaska.

Lèvres - find your tone är ett förpackningskoncept med läppformade prover för att hitta nyansen för att komplettera läppstiftsfärgen med användarens hudton eller outfit. 

Förpackningen består endast av två delar. Provtagaren glider ut från huvudförpackningen med hjälp av en utskjutande indikator, och efter användning kan den enkelt förvaras tillbaka. Detta säkerställer att produkten inuti förpackningen förblir intakt och låter kunderna använda färgprovtagaren för att kontrollera nyansen.

Juryns motivering: Båda bidragen belönas med Silvermedaljen för sina innovativa sätt att förpacka användningar som en integrerad del av hela produkten.

Spläsh och Lèvres - hitta din ton belönas var och en med en Scanstar Student-stjärndiploma, 250 euro och ett godkännande för att gå vidare i World Packaging Organizations (WPO) WorldStar Student Awards-tävling.

Bronsmedaljen går till bidragen Tea House Florets Premium Tea Packaging White Blossom, av Samira Ida Konopka från LAB Yrkeshögskolan, Finland, och Be ready av Alina Hokkanen från LAB Yrkeshögskolan, Finland.

Tea House Florets Premium Tea Packaging White Blossom är en användarvänlig premium teförpackning som skyddar teet och förbättrar användarupplevelsen. Varje telåda är tillverkad av specialtryckta kartonger som rymmer de känsliga teblommorna på en säker plattform, vilket säkerställer att teet når konsumenterna i perfekt skick.

Be ready är en smörgåsförpackningslösning som har en återanvändbar, återförslutbar förpackning som löser problemet med att lämna en smörgås ofärdig och spara den till senare. Denna lösning minskar den överdrivna användningen av plast för smörgåsförpackningar.

Juryns motivering: Båda bidragen belönas med bronsmedaljen för att de angetts som mycket goda exempel på både tilltalande design och användarvänliga funktioner.

Tea House Florets Premium Tea Packaging White Blossom och Be ready belönas var och en med ett Scanstar Student-stjärndiplom och ett godkännande för att gå vidare i World Packaging Organizations (WPO) WorldStar Student Awards-tävling.

Juryn gratulerar vinnarna och rekommenderar dem starkt att gå vidare i World Star Student-tävlingen! Vidare tackar juryn alla bidragsgivare till denna tävling och rekommenderar dem att delta med nya bidrag nästa år (om de fortfarande är studenter) eller Scanstar-tävlingen (om de har tagit examen).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093