23948sdkhjf

Mondi och Meure tar fram papperslösning för kaffeförpackningar

Ny papperslösning ska ersätta plasten vid buntning av kaffeförpackningar.

Mondi och maskintillverkaren Meurer har tillsammans skapat en ny förpackning för inslagning för skydd av mat- och dryckesprodukter under transporter. Den nya papperslösningen kommer ersätta den tidigare branschstandarden plastkrympfilm.

Papperslösningen tillverkas av Mondis Advantage StretchWrap och kommer att användas för buntning av tolv kaffepaket i taget vid förpackning och leverans över hela Sverige. Pappret är 100 procent kraftpapper som är tillverkat av förnybara resurser. Advantage StretchWrap ska vara helt återvinningsbart för att underlätta kunderna vid pappersåtervinning.

— Vårt mål är att alltid vara innovativa och erbjuda lösningar som fungerar för produkten, kunden och miljön. Som en del av vårt nära samarbete med Meurer kartlägger vi tillsammans en väg till hållbarhet som är bekväm för kunderna och hjälper dem uppnå sina egna hållbarhetsmål, säger Lars Göran Berglund, affärsutvecklingschef inom segmentet kraftpapper hos Mondi.

Tekniken för att ta fram papperslösningen liknar den för filmteknik vilket underlättar för livsmedels- och dryckesproducenter att ställa om befintlig förpackningslinje i stället för att behöva investera i nya maskiner. 

– Vi är glada över att samarbeta med Mondi om att utveckla effektiva och säkra förpackningslösningar för mat- och dryckesproducenter som minskar eller ersätter onödig plast. Det här är bara ett exempel på hur effektivt papper kan användas för att packa varor säkert. Vi ser fram emot att samarbeta med fler livsmedelsproducenter med den här produkten och processen för att klara dagens utmaningar inom snabbrörliga konsumentvaror, säger Jens Averbeck, Senior Global Key Account Manager, Meurer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078