23948sdkhjf

Paulig introducerar lättöppnad vakuumförpackning

Investerar 25 miljoner euro i nya förpackningslinjer och palleteringsceller.

Svåröppnade förpackningar har länge varit på tapeten, framförallt i samband med de fastsittande korkarna som gjort flaskorna kämpigare att öppna. Att öppna vakuumförpackade kaffepåsar har vi nog alla också svurit över och fått ta till med saxen. Men Pauligs nya återvinningsbara vakuumförpackning ska råda bukt på det.

– Som en föregångare inom hållbarhet är vi nu ett av de första kaffeföretagen i världen att erbjuda de lättöppnade återvinningsbara vakuumförpackningarna till kaffeälskare. Återvinningsbara vakuumförpackningar har utvecklats i många år. Det har krävt forskning och utveckling, investeringar i vår produktion och över 100 tester av både oss och våra partners, kommenterar Kati Randell, R&D Manager för förpackningar på Paulig.

Paulig har investerat 25 miljoner euro i nya förpackningslinjer och palleteringsceller på CarbonNeutral-certifierade Vuosaari Roastery. En tredje del av 500 grams kaffeförpackningarna kommer produceras på den nya linjen på rosteriet. Paulig utlovar att den nya förpackningslinjen ska vara lätt att öppna, även utan sax. Med en längre, återförslutande tejp, kan förpackningen återförslutas.

– Det mesta av vårt kaffe säljs i vakuumförpackningar. Lanseringen av de återvinningsbara kaffeförpackningarna kommer att hjälpa oss att nå våra ambitiösa hållbarhetsmål, säger Kati Randell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094