23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Samarbete för hållbara förpackningar

BVM Brunner har i samarbete med Robatech utvecklat förpackningsmaskiner för e-handelsförpackningar av kraftpapper. I den här intervjun förklarar Artur Neuwirt, säljare på BVM Brunner, vad han uppskattar med samarbetet med Robatech. Videon illustrerar intervjun och visar utdrag från produktionsprocessen av fraktförpackningen.

Förfallodatum
den 31 december 2025

Herr Neuwirt, ni arbetar med försäljning på BVM Brunner. Kan du kortfattat presentera ditt företag?

BVM Brunner utvecklar och tillverkar filmförpackningsmaskiner för kunder inom en rad olika branscher. Sedan starten 1985 har företaget utvecklats till en ledande internationell leverantör med försäljningsbolag i Tyskland och utomlands. Fokus ligger på våra kunders individuella krav och behov, som vi ständigt uppfyller med nya innovationer, som t.ex. den användarvänliga Smartdisplay. Våra senaste nyutvecklingar, två pappersförpackningssystem, har också skapats som svar på förändrade marknadskrav.

Berätta om det för oss! 

Vi hade tidigare specialiserat oss på förpackningsmaskiner för film, men marknaden krävde i allt högre grad maskiner som förpackar produkter i rent kraftpapper. Slutkonsumenterna sätter nu stort värde på hållbara förpackningsmaterial, så många postorderföretag ställer om sina förpackningssystem.

Vi har därför utvecklat två nya system för e-handelssektorn som förpackar mindre fraktprodukter i 100 % rent kraftpapper. På båda systemen är förpackningsprocessen helt automatiserad och ger inget avfall. Detta är en stor fördel ur både ekologisk och ekonomisk synvinkel.  

Hur började samarbetet med Robatech?  

För denna nya utveckling behövde vi naturligtvis också limappliceringssystem som delade det grundläggande ekologiska konceptet för pappersförpackningssystemet. De måste också vara effektiva och tillförlitliga för att uppfylla våra krav. Till skillnad från vanliga kundorder, där kunden vanligtvis bestämmer leverantören, kunde vi i det här fallet välja oss själva. Robatech kände vi till från ett tidigare kundprojekt och vi hade goda erfarenheter av dem. Vi frågade dem därför om de kunde erbjuda lämpliga limappliceringssystem för de nya systemen. Och det kunde de - deras system uppfyllde våra krav perfekt - och Robatech hjälpte oss också att hitta ett lämpligt lim för applikationerna.  

Vad var problemet där?

Sökandet efter rätt lim visade sig vara en riktig knäckfråga. Under de första testerna med våra nyutvecklade system öppnades flera paket på kort tid. Vi testade därför flera lim tills vi hittade det rätta som faktiskt limmade fraktpåsarna på ett tillförlitligt sätt. Robatech gav oss ett betydande stöd i detta sökande, vilket vi är mycket tacksamma för.  

Vem skulle du rekommendera de här systemen till? 

BVM-förpackningsmaskinerna med limappliceringssystem från Robatech är idealiska för alla e-handelsföretag som vill förpacka mindre produkter antingen i standardpåsar eller i kraftpapper som passar till storleken. Med denna process kan stora fraktlådor ersättas med utrymmesbesparande pappersförpackningar. Den minskade förpackningsvolymen ger i sin tur lägre fraktkostnader och leveransfordonen kan lastas mer effektivt. Dessutom är Robatechs system för applicering av lim mycket energieffektiva och tillförlitliga, vilket innebär att värdefulla resurser också kan sparas här.  

Låt oss tala om samarbetet med Robatech. Hur skulle du beskriva det? 

Vi är generellt sett mycket nöjda med Robatechs service, kvalitet, snabbhet och tillgänglighet. Detta hjälper oss särskilt när vi utvecklar nya system, som i fallet med pappersförpackningssystemen.   

I det aktuella projektet gav Robatech oss optimal rådgivning utöver sina egna produkter i sökandet efter det bästa limmet och erbjöd oss den mest kostnadseffektiva lösningen som uppfyllde alla våra krav.

Det intensiva samarbetet i det här projektet har resulterat i ett förtroendefullt förhållande mellan BVM Brunner och Robatech, som vi kan bygga vidare på i framtiden.

Mr Neuwirt, tack för det trevliga samtalet.

 

"Vi är mycket nöjda med Robatechs service, kvalitet, snabbhet och tillgänglighet. Robatech gav oss optimala råd om utvecklingen av pappersförpackningssystemen och erbjöd oss den mest kostnadseffektiva lösningen som uppfyllde alla våra krav."

 

Fler nyheter? Besök vår hemsida

Robatech Nordic AB
Ryttarevägen 18B
302 62 Halmstad
Halmstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564859550

Kontaktperson

Rikard Jönsson
Regional Sales Director
rikard.jonsson@robatech.se

Sänd till en kollega

0.047