23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Internlogistik i världsklass

Hanterar ditt företag många tunga lyft och monotona rörelser? Har ni ont om ledig golvyta? Låt oss tipsa om vårt koncept ’Wemo Handling’. I denna artikel får du bland annat svar på frågorna: • Kan automation minska belastningsskador? • Behöver man vara en ingenjör för att förstå och programmera Wemos mjukvara? • Kan Wemos automationslösningar byggas på/minskas ner?

Wemo Handling är ett koncept som levererar automatiserade lösningar för effektiv intralogistik. Vi på Wemo har lång erfarenhet av att leverera lösningar som effektiviserar materialflöden och godshantering hos våra kunder. Den centrala produkten i materialhanteringslösningen är vår egenutvecklade linjära robot xPacker men mjukvaran WIPS 4.0, som också är utvecklad av oss, är en starkt bidragande orsak till att Wemo Handling är så uppskattad av användarna.

Läs mer: Skräddarsydd materialhantering åt Nordens ledande elektronikkedja »

Fördelar med Wemo Handling

Filip Nyström är teknisk säljare och insatt i ämnet Wemo Handling. Så här svarar han på frågan om vad som är de främsta fördelarna med en automationslösning signerad Wemo:

”Wemo Handling erbjuder hög automatiseringsgrad med lösningar som eliminerar oergonomiskt manuellt arbete, till exempel repetitiva och monotona moment samt arbetsuppgifter med hög belastning. Genom att överlåta dessa uppgifter åt automationen, så brukar sjukfrånvaron minska samtidigt som effektiviteten ökar. Med den modulära designen så är det enkelt att skräddarsy unika Wemo Handling-lösningar som tar hänsyn till både kundens behov och produktionsmiljö.

Vi har nära 40 års erfarenhet av robotteknik så vi erbjuder lång livslängd och hög tillförlitlighet på alla våra produkter. En optimerad palleteringsprocess bidrar till sänkta produktionskostnader och ökad produktivitet i företaget. Kunden kan känna sig trygg med att integreringen med befintliga produktionslinjer och ERP-system är enkel, eftersom Wemo Handling i princip är en plug-and-play-lösning som säkerställer en smidig övergång. Utöver detta så erbjuder vi omfattande support och utbildningsprogram för att säkerställa att kunden får maximalt utbyte av sin investering och palleteringslösning.”

5 skäl för att välja Wemo Handling

  • Sparar golvyta eftersom den linjära roboten arbetar ovanför arbetsområdet
  • Fördefinierade pallar och ark eliminerar repetitiva uppgifter och sparar tid
  • Extremt flexibel och användarvänlig mjukvara (se stycket nedanför)
  • Medarbetare slipper monotona rörelser och arbetsmoment med hög belastning
  • Totalt paket med robot, E.O.A.T (End of arm tooling), inkommande transportör, pallstation, integrerad säkerhet

Mjukvaran WIPS älskas för sin smidighet

Jan Bergström är designingenjör hos oss på Wemo och hjärnan bakom mjukvaran för Wemo Handling, en integrerad del av WIPS 4.0. Denna mjukvara gör Wemo Handling-konceptet mycket uppskattat hos våra kunder. Hur resonerade Jan när han skapade mjukvaran?

”Målet från början var att skapa en funktion där man enkelt kan skapa paletteringsmönster direkt i robotens operatörspanel. Det skulle vara tydligt hur man placerar detaljer, till exempel i vilken riktning etiketter ska visas samt hur och i vilken ordning detaljerna ska placeras. Vi ville undvika extremt komplicerade beräkningar, eftersom dessa är prestandakrävande och det finns många färdiga program som körs på externa datorer. Istället fokuserade vi på att erbjuda grundläggande funktioner för att placera exempelvis lådor på en pall.”

Jan förklarar att en annan anledning till WIPS 4.0 popularitet är att mjukvaran är integrerad i robotens styrning. Detta innebär att man inte behöver någon extra utrustning eller mjukvara. Användarvänligheten är hög och sparade inställningar kan enkelt flyttas mellan olika robotar. På så sätt behöver operatören bara spara inställningarna en gång, oavsett vilken robot som funktionen används i. Smart!

7 favoriter som placerar mjukvaran WIPS 4.0 i topp

Du behöver inte ha djup datorkunskap för att förstå eller programmera mjukvaran WIPS 4.0 som styr kommunikationen mellan xPacker och operatören. Dessa sex punkter är givna favoriter.

  • Möjlighet att gruppera objekt för effektivare plockning
  • Snabbt och intuitivt skapande av palleteringsmönster
  • Tydlig visning av detaljer och etikettpositioner
  • Grundläggande funktioner som är lätta att förstå
  • Integrerad i robotens styrning – ingen extra utrustning behövs
  • Sparade inställningar kan flyttas mellan robotar för effektiv användning
  • Låg energiförbrukning tack vare Eco-mode och vakuumsparsystem (ASC)

Läs mer: Hållbara lösningar som minskar energiförbrukningen »

Wemo xPacker

Wemo xPacker är namnet på våra innovativa materialhanteringsrobotar. De kostnadseffektiva robotarna är flexibla och kan användas till exempel för stapling/avstapling av lådor till och från lastpallar. xPacker-enheten är utrustad med en universell multifunktionsvakuumgripare som kan hantera alla typer av produkter eller lådor. Vi erbjuder tre standardstorlekar men möjligheten finns att skräddarsy en xPacker-modell helt efter ditt behov. Alla xPacker-robotar levereras med integrerade säkerhetsskydd som standard. Säkerhetsskyddet har lättåtkomliga dörrar för byte av pallar eller inspektion.

Så här fungerar Wemo xPacker

Robotkonceptet är baserat på tre stela servolinjära rörelseaxlar i riktningarna X, Y och Z, samt en servo-B rotationsaxel runt Y-axeln (vertikal). På detta sätt kan olika palleteringsmönster uppnås inom det 3D-arbetsområde som definieras av X-, Y- och Z-axlarnas slaglängder.

Genom mjukvaran WIPS 4.0 kommunicerar du med roboten och programmerar robotens arbetsuppgifter. Användargränssnittet är lätt att förstå och mjukvaran ger dig generös flexibilitet. Ska roboten placera detaljer i plast- eller kartonglådor? Eller ska den flytta färdigförpackade lådor till en lastpall enligt ett bestämt mönster? Kanske handlar det om att förflytta plaströr och placera dem i en stålpall? Ditt behov avgör vad roboten ska programmeras till att göra – och det är lätt att förändra om produktionen ändras.

Lär dig mer om Wemos produktsortiment  »

Vill du diskutera automationslösningar? Kontakta oss »

Wemo Automation AB
Bredastensvägen 12
331 44 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563115491

Kontaktperson

Johannes Kjellgren
CEO
johannes.kjellgren@wemogroup.com

Sänd till en kollega

0.046