23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Scanfill lanserar ny rPET från världens kustområden

Den senaste i raden av Scanfills kvalitetssatsningar är en produktnyhet som uppfyller höga kvalitetskrav och hjälper till att städa rent kustområden. Nyheten stavas Prevented Ocean PlasticTM rPET.

Återvunnen plastfolie med kvalitet som nyvara

Det nya rPET-materialet som Scanfill nu kan erbjuda sina kunder är det senaste inom utvecklingen av högkvalitativa material, baserade på återvunnet, som äntrat marknaden. Tack vare noggrann sortering och varsam hantering av råmaterialet kan det nya materialet Prevented Ocean PlasticTM (POP) rPET bland annat uppvisa en klarare transparens än annan rPET.

– Prevented Ocean PlasticTM rPET både presterar och ser lika bra ut som PET baserad på nyvara. Produktspecifikationerna för den folie av POP rPET vi producerar är jämförbara med de för vår folie Scanfoil PET som är baserad på nyvara, säger Oscar Hugoson, VD på Scanfill.

POP är en rPET som inte bara upprätthåller hög transparens och kvalitet, utan även har stor effekt på lokalsamhället.

– För oss som har arbetat med återvunnen plast länge är POP en unik produkt, eftersom den både erbjuder hög materialprestanda och dessutom aktivt bidrar till minskade föroreningar i de kustområden den samlas in, säger Oscar Hugoson.

Certifierad återvunnen plast med spårbart ursprung

POP är en högkvalitativ, certifierat återvunnen plast som uppfyller aktuella hälso- och säkerhetskrav. Råvaran samlas in för hand i utvalda kustområden i världen där plastförpackningar riskerar förorena havet och påverka det marina livet negativt.

– För POP kan vi spåra råvaran till ett specifikt kustområde, så att du vet om din plast kommer från Medelhavet, Centralamerika, Galapagos eller någon annanstans, säger Oscar Hugoson.

Kvalitet är centralt i framtidssatsningar

De senaste investeringarna Scanfill gjort har rört uppdatering av system för säkerställande av konsekvent kvalitet längs sina produktionslinjer. Investeringen i produktnyheten POP är ännu ett steg mot ständigt förbättrad kvalitet.

– Vi ser att efterfrågan på återvunna material ökar och vår ambition är att finnas i framkant för att erbjuda våra kunder både material och kunskap inom ett snabbt växande fält, säger Oscar Hugoson.  

Scanfill AB
Box 14
271 21 Ystad
Ystads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5567650048

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047